Ungdomsmedlemskap
- litt om historien til UULFF.

Vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) innførte i januar 2004 undergruppen "Ungdomsmedlemskap". I dag fungerer medlemskapet omtrent som vanlig medlemskap.

Oppstarterfasen.
Denne formen for medlemskap ble i starten definert annerledes enn ”vanlig” medlemskap. Ungdomsmedlemmer fikk også presentasjon av seg selv og utvalgte noveller/historier/dikt lagt på nett, men de ble definert nesten som ”fjernmedlemmer” den gangen.

Det vi da mente, var at de ikke vanligvis skulle delta på alle medlemsmøter, annet enn juleavslutninger og spesielle anledninger. Vi hadde også planer om å arrangere egne ungdomstreff av og til hvis det var interesse for det. Hovedsaken var at ungdomsmedlemmene fikk sitt eget nettområde og ble kjent med det å fortelle om egen skriving, og føle at de er i et fellesskap med andre som skriver, tenkte vi. Vi håpet også at ungdomsmedlemmene etterhvert ønsket å ta kontakt med hverandre. Det mange skribenter erfarer er jo nettopp at det å skrive ofte er litt ensomt. Det er viktig å føle at man har et felleskap, noen å dele erfaringer og interesser med!

Utvikling av ungdomsmedlemskap.
Vi hadde mange planer, og ungdommene hadde massevis av tekster, ide'er og mye pågangsmot. En av dem vant en av våre novellekonkurranser, en annen endte opp som ungdommenes kontaktperson, en tredje hadde de vakreste dikt som kunne målbinde hvem som helst... I tillegg bodde de fleste av ungdommene i Oslo, og "klaget" litt på at de ikke fikk delta mer.

Vi foretok derfor en revurdering av begrepet ungdomsmedlemskap. Man måtte rett og slett se hvordan ting utviklet seg, og da ungdommene så tydelig viste at de ville være mer med, så måtte vi selvsagt få til mer av dette! Det er bare sunt å vise at foreningene er i utvikling, og ikke står på "stedet hvil"!

Forutsetningene.
En del av forutsetningene er likevel fremdeles som før; For å bli et ungdomsmedlem, må du ha fylt 13 år, og tenkt godt igjennom dette med å legge dine tekster ut på nett så alle kan se dem. Alt som blir lagt på nett hos oss er det medlemmene selv som bestemmer, vi legger kun ut det du selv har godkjent. For medlemmer som er veldig unge, er det en god regel at foresatte skal se det de ber oss legge på nett før det blir lagt der. (Vi tenker dette som en slags ”garanti” for de foresatte og medlemmet selv) Ellers så er det også en enkel sak å fjerne ting i ettertid, sidene blir oppdatert ganske ofte her hos oss.


Foreldrekontakt.
Det ble i september 2004 innført en ordning som heter "foreldrekontakt", som er ment som en slags garanti til ungdommenes foreldre, dette skal være en person som selv er mor eller far til et av ungdomsmedlemmene i ULFF.

"Foreldrekontakten" skal ikke selv være et ULFF-medlem eller styremedlem. Tanken bak det er at dette skal være en person som du kan kontakte dersom det er noe du er usikker på. For eksempel kan du stille spørsmål dersom du er usikker på om din datter/sønn skal melde seg inn i ULFF, og har spørsmål om ting rundt dette. Foreldrekontakt er en god løsning for alle parter; det skal være en fordel for både ungdommene, foreldrene og styret i ULFF. Foreldrekontakten-rollen er ment å gå på omgang.


Du er hjertelig velkommen med spørsmål og synspunkter hvis det er noe du lurer på. Tidligere var du som er under 18 litt for ung for oss – inntil vi i januar 2004 altså innførte "ungdomsmedlemskap". Vi garanterer at dette er ikke noe skummelt – bare utfordring, kreativitet og moro!

Pris.
Ungdomsmedlemmer betaler ikke like mye for nettplassen som voksne medlemmer. Et ungdomsmedlemskap koster idag kun 100 kr pr. år. Medlemskapet er i utgangspunktet gratis - men nettsiden koster, derfor må vi ha en liten medlemsavgift for å dekket denne. Det blir å regne som en internettavgift. En liten påminnelse til slutt; Man bør ha tillatelse fra foreldre når man er under 18. og fra januar 2008 må nye ungdomsmedlemmer ha godkjenning fra foreldrene, dette kommer som følge av et krav fra noen foresatte.


Ta kontakt!

Hvis du er interessert i ungdomsmedlemskap eller har spørsmål, så ta gjerne kontakt! Vi vil at du i mailen forteller hvorfor du vil bli medlem og hvor gammel du er, pluss at vi gjerne vil vite hvor du bor (ikke nødvendigvis adresse i første omgang, men bosted). Vi gleder oss veldig til å høre fra deg!


@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)


skrivegruppe, skriving, ULFF, Unge Lovende Forfatteres Forening, Oslo, Skrivegruppe i Oslo, skribentforening, noveller, skrivekonkurranser, dikt, essays, ULFF-Unge Lovende Forfatteres Forening, ULFF- Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF), www.ulff.com, skribent, skrivegruppe, ULFF-Unge Lovende Forfatteres Forening, ULFF- Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF), www.ulff.com, ULFF-Unge Lovende Forfatteres Forening, Unge Lovende Forfatteres Forening, ULFF, Ungdom som skriver, Unge skribenter, Noveller, Dikt, skrivegruppe, Ungdom som skriver, skrivegruppe i Oslo