"Internasjonal Torgdag"
av Gro Jeanette Nilsen
Noen dager bare MÅ bli vellykkede. Det har nok litt å si med planleggingen også, for dette var helt utrolig fra første stund!

Vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) var en av mange foreninger som var så heldig å bli invitert av Oslo Kommune, til å delta på "Internasjonal torgdag" på Grønland i Oslo. Prognosene for været var i utgangspunktet dårlige - sånn sett var vi forberedt på det verste. I den forbindelse hadde Marit Irene skaffet bord med parasoll over.

Inspirasjon, ide'er og pågangsmot var så absolutt tilstede, det så vi på planleggingsmøtet i forkant av begivenheten, litt tidligere i uken. Her var det mange kreative sjeler!

Vi hadde mange ide'er i tillegg til loddsalg, men fant etterhvert ut at vi måtte forenkle det litt, og heller være mer vågale en eventuell neste gang. Loddsalg og diktopplesning fra en scene midt i hovedstaden var da ingen dårlig debut, vi hadde jo ikke deltatt med verken stand eller opptreden på noen torgdag før!

En diger fruktkurv ble planlagt innkjøpt og pyntet. Ingrid Elisabeth lagde plakater, Hilde bakte kake til oss som skulle delta. Marit Irene satte i gang med å lage en smekke med ULFF's nettadresse på, til undertegnedes digre bamse som skulle være maskot for anledningen.

Undertegnede handlet inn lodd og ordnet en del praktiske ting. Det var i det helte tatt ganske mye som skulle være med av alt fra stoler, premier, den store bamsen og andre ting, så bilen min var helt full da turen gikk til Grønland, enda ingen satt på fra starten av. Underveis ble Marit Irene plukket opp, og det var så vidt hun fikk klemt seg inn, enda hennes bagasje (bord etc) da var fraktet på forhånd!

Vi var fire av ULFF's medlemmer som deltok; Marit Irene, Hilde, Ingrid Elisabeth og Gro Jeanette. Tre av oss opptrådte med diktopplesning fra scenen, og ikke alle hadde forsøkt seg på offentlig opptreden tidligere. I tillegg til deltakerne fikk vi også noen publikum'ere som kom for å se på oss, blant annet Rigmor; foreldrekontakten i ULFF som forresten sponset oss med en konfekteske til lotteriet, og som også tok en del lodd. Marit Irenes datter Cathrine var også med og hjalp til i flere timer - noe vi satte utrolig pris på!

Ingrid Elisabeth var nok den som var aller ivrigst på loddsalg, hun løp rundt og tok kontakt med alle hun så, og fikk solgt en masse lodd! Hun tok seg sjelden tid til en pust i bakken, men sto på hele tiden! Det ble også delt ut masse lapper med reklame for ULFF, og mange var positive og interesserte.

Da Ingrid Elisabeth jobbet så iherdig som bare det, kom en journalist fra en nærradio som lurte på om han kunne få lov til å intervjue henne. Det var selvsagt veldig spennende! Intervjuet blir sendt på Radio Latin-Amerika, fredag 02. september.

Og jammen dukket hun ikke opp igjen - vår tidligere eksterne gjest, skuespiller "Marianne" fra Hotel Cæsar. Vi hadde holdt på en del timer, og det var like før vi skulle pakke sammen. Hun var ivrig og interessert som vanlig, en virkelig gledesspreder.

Vi fikk inn en del penger på loddsalget, og var kjempefornøyde, samt snakket med mange og delt ut lapper. Den kombinasjonen var en flott måte å profilere seg på! Skal vi gjøre dette en annen gang, er det ikke mye vi behøver å endre på. Noen av premiene våre viste seg å være populære og virket spennende på folk. Fruktkurven tok seg også veldig godt ut, der den sto så fint, godt bevoktet av den rosa bamsen!

Kreative og arbeidsomme sjeler blir også sultne i blant - og da kom den gode sjokoladekaken til Hilde godt med! Det medbragte regntøyet trengtes ikke - været viste seg fra sitt aller beste; ikke for varmt, ikke for kaldt, ikke regn. Sistnevnte kom først senere på ettermiddagen da vi var vel hjemme!

Jeg vil helt til slutt takke ivrige deltakere for et utrolig flott samarbeide!

Marit Irene, Ingrid Elisabeth og Gro Jeanette opptrådte med diktopplesning, fra en scene midt i Oslo, noe som var både utfordrende og morsomt!
(Foto: Familie blant publikum)

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)