Inspirasjon i forfatterværet
- om sommeravslutningen 2013

av Synne Mariussen

Regn, regn, regn og vind, klokken er 13:09, og jeg er ganske stresset når jeg småløper med en vrengt paraply langs Aker Brygge og leter etter `Fridays`. Det er lørdag formiddag, jeg er allerede stilt inn på sommerferiemodus og lurer på om det er greit å være 9 minutter sen til sommertreff med ULFF. Jeg sender en kort melding til Gro Jeanette Nilsen, en dame jeg aldri har møtt før, men som jeg la til som kontakt på telefonen min før jeg løp til bussen.

Det er mange spørsmål som rekker å dukke opp i hodet mitt i det minuttet jeg venter på svar. Jeg vet jeg kommer til å være yngst, for jeg vet at det ikke er så veldig mange 15-åringer med i ULFF. Men hvor mange kommer det til å være? Kommer de til å være utadvendte og åpne? Kommer jeg til å sitte der og stirre ned på hendene mine? Men spørsmålene forsvinner nesten når et stort smil av en dame kommer gående mot meg fra restauranten og spør om det er jeg som er Synne. Jeg skjønner med en gang at dette kommer til å bli hyggelig.

Det gjør ingen ting at det regner, eller at det er litt kaldt. Forfattervær, slår vi fast at det er, og har det veldig hyggelig med det. Både Gro, Loni og Stein Erik er kjempehyggelige og glade i å snakke, så jeg slipper å stirre ned i hendene mine. Faktisk blir jeg ganske overrasket over hvor mye jeg selv tør å utrykke meg, med tanke på at jeg ikke kjenner noen av dem fra før. Tiden flyr, mine tolv sene minutter nevnes ikke med ord. Glede og hygge, inspirasjon, ord og tanker jeg gjemmer i hjertet mitt. Noen av dem kommer ned på papiret. Det er en helt fantastisk følelse, når du kan snakke med noen som har samme interesser, samme lidenskap for tanker, ord, skriving. Et eller annet magisk må ha skjedd, for jeg hadde skrivesperre frem til klokken 13:11 en lørdag formiddag.

Stein Erik, Synne, Loni og
Gro Jeanette.

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)