Flott skrivekurs med Trude Teige!
Referert av Gro Jeanette Nilsen
Jeg hadde gledet meg til skrivekurset på Aschehoug forlag, der forfatter Trude Teige skulle holde sitt foredrag med temaet Hvilke historier fra virkeligheten kan bli til bøker? Riktig tema for meg, tenkte jeg med en gang. Kurset begynte klokken seks, og varte til ni, og vi skrev 17. november 2015. Jeg håpet selvsagt at noen andre fra Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) ble med, fikk ganske fort informasjon om at det ikke passet for alle den dagen.

Jeg satt jeg på fremste rad, og kom litt i snakk med ei hyggelig jente ved siden av. Spennende å høre om hennes skriving også. Jeg fikk også et veldig godt inntrykk av kurslederen selv. Mange av oss kjenner henne både fra media og som forfatter, men det er selvsagt noe helt annet å treffe mennesker i virkeligheten enn å se dem på TV eller lese om dem :-)


Etter at Trude Teige hadde fortalt om erfaringer og opplevelser med det å skrive om virkelige hendelser, både i egne bøker, men også litt rent generelt, var det redaktørtimen, der en av forlagets redaktører supplerte temaet og svarte på spørsmål fra salen. Jeg forsto det var mange i salen som var veldig opptatt av temaet og en del skrev nok også fra virkeligheten selv, etter hva jeg forsto.

Jeg har vært på skrivekurs hos Aschehoug forlag tidligere også. Kursene der er veldig interessante og hyggelige, det er selvbetjening av vin og snacks. Salen var ganske full, også denne gangen. Selv satt jeg og tenkte på at jeg følte meg heldig som fikk med meg dette skrivekurset, og det må jo være et godt tegn!

Det er i det hele tatt veldig hyggelig når forlagene arrangerer slike skrivekurskvelder. Synes absolutt jeg får mye igjen for det, ikke bare på det forlaget, men på alle slike arrangementer. Jeg har jo vært på skrivekurs både på Litteraturhuset og hos Cappelen Damm også, for å nevne noen. Dette kan absolutt kan anbefales! Jeg har jo nevnt litt mer om slike kurskvelder og arrangementer før her på nettsiden og også på ULFF-blogger tidligere les deg gjerne opp på tidligere innlegg også!


@Unge Lovende Forfatt
eres Forening (ULFF)