Publisering av skriveleiferNår vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) får tilsendt tekster kan det forekomme skrivefeil i disse. Enten i rettskrivingen, eller i valg av eller mangel på avsnitt. Spesielt lengre tekster er det lett at det blir skrivefeil i.

Dessverre har ikke vi i ULFF mulighet til å rette alle skrivefeil, men en tekst ser dessverre litt "uferdig" ut hvis den består av for mange feilstavelser. Vi anbefaler derfor at du benytter deg av et rettskrivingsprogram som fins for eksempel i Word, se nøye på de røde strekene, og også på anbefalte rettelser.

Vi anbefaler også at du ber andre lese igjennom teksten din, for eksempel foreldre eller en venn. Det hjelper mye å se teksten med andres øyne. Be om en ærlig tilbakemelding fordi du vil at teksten skal bli så god som mulig.

Vi fanger jo opp noen feil her i ULFF også, men har dessverre ikke kapasitet til å gå nøye igjennom alle skrivefeil, sende forslag til forfatteren om retting osv. Håper på forståelse for dette.

Se også godt på tittelen. Er du sikker på at du har funnet den aller beste tittelen til teksten din? Vi anbefaler at teksten gir lyst til å lese, og ikke bare består av et ord som "Jul", "Håp", osv. Dette kan du bruke som tema, men vi anbefaler det ikke som tittel.

En annen side av saken er at vi gjerne tar i mot konkrete tilbakemeldinger om skrivefeil på nettsiden også. Det blir produsert mye tekst her, så skrivefeil kan fort forekomme. Hvis du rapporterer feil til oss, vil vi ha helt konkrete feil, der du opplyser om hva feilen består i, og hvilken side dette står på (send aller helst med en direktelenke) Skrivefeil i gjestebok får vi ikke rettet opp før det ev. kopieres over på en ny side.

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)