Skribentbibliotek!Oppstart og historikk.
Vi forsøkte i 2007 å bygge opp et skribentbibliotek i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF), over relevant litteratur for skribenter. Tanken den gangen bibliotekprosjektet ble satt i gang, var at det skulle være en ressurs for de av medlemmene som har mulighet til å komme på våre medlemsmøter. Biblioteket ble presentert og bøkene sendt rundt og tittet på, men alt i alt ble det ikke benyttet så aktivt som håpet.

Fra før hadde vi en litteraturliste som sendes ut til alle medlemmene med jevne mellomrom, som et forslag til bøker om skribentvirksomhet og kreativitet. Tanken er at noen av de bøkene som fins på den listen, også skal bli mulig å låne hos oss. Litteraturlisten har hatt en pause en periode, men det prosjektet tas opp igjen nå, september 2009.

Med biblioteket ønsket vi å gå et skritt videre, og forsøke oss på utlån av bøker, ikke bare ha en bokliste på mail.
Foreløpig har vi ikke så mange bøker, men de vi har, kan lånes etter tur. Utlån er forbeholdt medlemmene, og de som kjenner vanlig bibliotekskikk, vet at de ikke kan låne bøker til evig tid, men levere dem innen et visst tidsrom i like god stand som da de lånte dem. Se foreløpige utlånsbøker

Mottak
Utlån er altså forbeholdt medlemmene, men vi tar mer enn gjerne imot bøker fra eventuelle andre glade givere! Dersom du ( uansett medlem eller ikke ) skulle sitte på bøker innenfor kreativ skriving som du hadde tenkt å pensjonere eller som bare støver ned i hyllen, men som du kanskje har lyst til å gi et nytt liv hos oss, blir vi veldig glade for det! Det at bøkene er noen år gamle har ikke noe å si, så sant de er i god stand.

Ta gjerne kontakt hvis du er i tvil om du har bøker som passer eller om vi kanskje har dem fra før, eller hvis du bare vil gi oss gode boktips!

Litteraturlisten
Hvis vi skal skryte litt av litteraturlisten vår, kan vi si at det nå er blitt et ganske variert og bredt spekter av bøker der. Noen av dem har også medfølgende lenker til eksterne steder på nettet, der du kan lese mer om bøkene.

Det er også et stort variert spekter når det gjelder utgivelsesår på bøkene som blir foreslått; noen bøker er ganske nye, andre er fra flere tiår tilbake! Men akkurat som ved bokutlån, er det kun medlemmene som får tak i denne listen også. På listen har vi kategorier for "Bøker om skriveprosessen", "Rettskrivingsbøker", "Bøker til avslapning og moro." Sist utlånt fra vårt skribentbibliotek: Bodil Aurstad; "Slang-ordboka" (Kunnskapsforlaget)

Du er velkommen til å delta aktivt på litteraturlisten, ved å skrive bokanmeldelse eller bare en kommentar om den boka du har lest, som er på listen.

Skribentbiblioteket ble formelt åpnet i forbindelse med årsmøtet 2007.

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)