Prosjektplanleggingen fortsetter
av Gro Jeanette Nilsen
Neste steg i planleggingsfasen foregikk hjemme hos Gro Jeanette, på Sandaker i Oslo. Vår nyopprettede forening ULFF var et utrolig spennende prosjekt! Det var fantastisk å være del av noe som skulle bli noe stort. For det skulle det vel?

Men vi landet selvsagt fra de rosa skyene innimellom. Jeg så fort at det å lese opp egne tekster ble en utfordring som jeg trengte trening i. Mye trening. Både når det gjaldt å vise frem, stå for jeg hadde skrevet, ha tro på seg selv men også rent leseteknisk. Ikke alle hadde like god trening i det. Det var de første erfaringene vi gjorde oss.

For min del hadde ikke selvtilliten vært helt på topp i sammenhenger der jeg skulle ta ordet, og til og med lese opp en tekst. Derfor var dette en utrolig nyttig erfaring. Jeg var blant venner her. Det var ikke farlig å lese feil eller hakkete, eller vise at jeg var usikker. Det var en fantastisk opplevelse! Og så var dette til og med folk som skrev selv, hadde interesse for det samme og virkelig gledet seg til å høre teksten min. Gjett om dette passet perfekt!

Det ble interessante, lærerike diskusjoner for å finne ut hva vi ville med gruppen. Du kan si det boblet av både iver og kullsyre. Når vi først begynte å prate, boblet Cecilie over som vanlig, og dro meg med seg i iveren. Judith var kanskje den mest realistiske av oss på den tiden. Men staheten min var vel det som gjorde at ideen overlevde, selv om Judith visste godt hva hun ville hun også!

Skrivegruppen ULFF var i begynnelsen ment som en læringsprosess for oss tre og eventuelt et par andre hvis det dukket opp noen, og kun det. Vi hadde vel ikke den gangen store ambisjoner om å utvide gruppen veldig eller starte undergrupper. Dette var vår ide, felles utfordring og interesse! Papirene blafret, iveren hadde tatt oss totalt!

Mange tekopper senere sloknet Cecilie på sofaen under mitt fargesprakende hjemmelagde lappeteppe. Det hadde vært en givende og lærerik kveld som altfor fort ble til natt. Dagen etterpå arbeidet Cecilie og jeg med tekstene våre, skolearbeid og andre litteraturstudier. Det ble også laget presentasjonstekster for den nylig påbegynte nettsiden til foreningen vår!

På det tidspunktet gikk foreningsarbeidet litt i ett med mitt skolearbeid, i og med at det var skolen som hadde gitt meg i oppgave å lage nettside for en forening. Men det var jo akkurat det som var så flott; timingen var helt perfekt! Jeg hadde mistanke om at mine lærere var i tvil om de skulle godkjenne mitt valg av nettsideprosjekt. Men det ble godkjent, heldigvis, selv om jeg følte at det hang en liten parentes i luften hvor det stod ”under tvil”. Men med langvarige prosjekter følger det jo også med at man skal lære litt underveis, og det kan jeg skrive under på at jeg gjorde! De to andre var innom skolen også for å titte på prosjektet da nettsiden var i oppstartfasen.


@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)