Ny i skribentforeningen ULFF?

Vi Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) ifår ofte spørsmål fra folk med tanke på medlemskap. Her får du forhåpentligvis svar på noen av dine spørsmål:

- Er jeg for gammel eller for ung til å bli medlem i "Unge Lovende Forfatteres Forening" (ULFF)?
Våre medlemmer er nå mellom 14 og 45 år. Vi har lenge delt medlemmene i to grupper; en "ungdomsgruppe" for deg mellom 13 og 18, og en for de fra 18 og oppover, men vi har også felles medlemsmøter. Vi har prøvd å sette en grense ved 40 år for våre medlemmer, men har nå et par-tre ivrige skribenter som har passert det runde tallet. Disse har hittil fått lov å fortsette og delta fordi de har vært med i flere år, samt at vi fritar de som sitter i styret fra regelen. Noen lurer på om vi tar inn nye medlemmer på 45, det gjør vi selvsagt ikke. Dette av hensyn til gruppens navn, og vårt opprinnelige utgangspunkt om å være et skrivested for ungdom og unge voksne.

- Hvor ofte har dere møter, og hvor er det?
Intensjonen er å arrangere møter en gang i måneden. Følg likevel med på siden
Hva skjer? for nøyaktig informasjon. Medlemsmøtene har ofte funnet sted i Oslo sentrum, men vi er innimellom på Skullerud også. Hvor og når møtene holdes blir alltid varslet på forhånd. Vi avholder også nettmøter innimellom.

- Koster det noe å være medlem?
Nettplassen vår koster penger. Vi har derfor blitt nødt til å ha en kontingent på 200,- årlig pr. person for voksne medlemmer for å dekke utgiftene. (100,- for ungdomsmedlem dersom du er mellom 13 og 18 år). Vi er klar over at enkelte kan synes at dette er dyrt, men pengene går til nettfirmaet - ikke til ULFF. Det er dessuten kun en gang i året du betaler. Vi har prøvd å forhandle oss frem til om det kanskje kunne gå an å dele opp nettleien og betale for et halvt år om gangen, men dette ville ikke nettselskapet, dessverre. Blir det overskudd, brukes pengene til konkurransepremier og andre ting som angår medlemmene.

- Hva skal jeg gjøre nå, for å bli et medlem?
Ta kontakt, og spør om det du lurer på. Send samtidig med en presentasjon av deg selv som du er fornøyd med og vil ha på nettområdet ditt. Der skriver du litt om deg selv og skrivingen din, og hvorfor du vil være med i ULFF. Send med en tekst eller tre som du vil vi skal legge på nett. Vi ser helst at ikke tekstene er alt for lange, men noen sider er helt greit. Send også med din adresse som selvsagt ikke skal ligge på nett, men kommer på en medlemsliste vi har "offline".

Det første vi ønsker å få i orden når det gjelder nettsiden, er medlemslisten. Når du titter på den, ser du at det vi trenger til den er ditt fulle navn, et portrettbilde i farger, bosted og din litterære gren (med det mener vi hva du skriver, om det er dikt, noveller eller lignende) Tekst som skal inn på nettsiden vil vi gjerne ha sendt på mail som Word-vedlegg. Bildet til medlemsoversikten sendes også pr. mail.


Det er lurt å gå inn på nettsiden og se hvordan de andre medlemmene har gjort det med presentasjon og tekster, ikke for å "herme", men for å få inspirasjon og ideer.

- Jeg vet ikke hva jeg skal skrive i presentasjonen min...
Der skriver du det du synes er vesentlig for din person relatert til skriving. Hvem er du, hva står du for, og hvorfor vil du være med i ULFF? Hvor kommer du fra, og hva inspirerer deg til å skrive? Et annet tips er at du ikke skriver hvor gammel du er, men heller hvilket årstall du er født. Grunnen til det er at hvilken alder man har forandrer seg fra år til år og man må da stadig inn og oppdatere. Fødselsåret står fast, og egner seg derfor bedre.

- Kan dere legge inn lenke til min private blogg eller hjemmeside?
Dersom din blogg eller hjemmeside har noe med skriving å gjøre; hvis du for eksempel har lagt inn noen av dine skriverier på den, er det helt i orden. Vi i ULFF vil gjerne at det vi lenker til er så relevant som mulig. I tillegg synes vi det er hyggelig om du lenker tilbake til oss på din side. Send oss lenken, så får vi se!

Vi har også opprettet en blogg; ULFF-blogger hvor du kan få ditt eget bloggområde. På denne bloggen lenker vi også videre til deltakernes private blogger så sant de handler om litteratur eller kultur.

Kanskje du vil lese en medlemskommentar?


@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)