Barnelitteratur
- medlemstreff februar 2009
av Gro Jeanette Nilsen
(med innspill fra deltakerne)

- Hei, det er Unge Lovende Margrete! fikk jeg høre i ringeklokkecallingen, en lørdag formiddag i februar. Da Margrete var vel innstallert i sofaen kom Mari, og vi kunne begynne.

Vi hadde valgt et litt uvanlig tidspunkt denne dagen til treffet vårt. Møtet hadde vært planlagt før, men ble flyttet da det denne gangen var lettere å få det til lørdag formiddag. Det hadde kommet noen mail fra noen som beklageligvis ikke kunne stille denne dagen, men det ble vanskelig å utsette treffet enda en gang da en av de ivrige deltakerne skulle reise bort.

På forhånd var det sendt ut en artikkel via mail om temaet Barnelitteratur, som kunne leses som oppvarming og inspirasjon. For å være sikker på at alle hadde samme utgangspunkt, leste Margrete den om igjen for oss. Vi fikk høre om både fallgruver og gode råd for den som skal skrive for barn. Ellers ble forfattere som Astrid Lindgren og Anne Cath. Vestly nevnt underveis i vår diskusjon , for å nevne noen. Det ble også snakket litt om det å skrive for eldre barn, dvs. barn i barne-og ungdomskole.

Vi diskuterte litt rundt hva vi selv var interessert i å lese da vi var barn. Hvis vi skal skrive for barn kan nettopp det å tenke gjennom hva vi selv likte å lese, være et nyttig verktøy.

Det ble også tatt frem et godt utgangspunkt for en fremtidig novelle, som etter hva vi andre kunne se skulle ha gode muligheter, og vi gleder oss til å få se det ferdige resultatet når det foreligger!

Som seg hør og bør måtte det tas noen bilder også denne gangen;


Gjengen fra "Barnelitteratur" i ULFF på plass!
(F.v: Gro Jeanette, Margrete og Mari.)

Her leses det artikkel om
temaet barnelitteratur!@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)