Litterært treff i ULFF,
i anledning Oslo Bokfestival
!
Av Gro Jeanette Nilsen
Endelig tid for å feire Oslo bokfestival! Vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) møttes først på Deichmanske Bibliotek avdeling Bøler, for blant annet vise frem ULFF's egen hylle hos biblioteket. Vi er midtveis i september, og lørdag 14. september ser ut til å bli fin værmessig i allefall! Utlysning av skrivekonkurranse var det som sto først på programmet, før vi reiste inn til Oslo. Det føltes nesten som en liten nasjonaldag, dette! Og for et stort program vi hadde laget, i to deler! Her fra utlysningen av skrivekonkurranse, på bildet: Gro Jeanette, Stein Erik og Synne.
 
Turen gikk videre til Oslo bokfestival i Oslo sentrum. Her studeres programmet enda en gang. Hvilke arrangementer skal vi velge, tro? Vi var utrolig heldige med høstværet, og det la ikke akkurat noen demper på iveren! Ikke antydning til regn, ikke for kaldt, ikke for varmt. Fantastisk :-)
Oslo sentrum var full av mennesker. Bare det å se det engasjerte livet rundt oss, enorme bokhav og kjendiser og forfattere overalt. Virkelig mye å se og høre på, det var en stor opplevelse i seg selv! Vi traff mye folk, hadde fine samtaler med flere, du verden så hyggelig!
På bildet ser vi Stein Erik i ULFF som kjøper en bok av Jon Michelet og får den signert, i Norlis festivaltelt. Det ser absolutt ut til å være en hyggelig samtale!
I løpet av en travel dag trenger man en lunsjpause. Kaffebrenneriet hadde en nydelig yoghurt og kaffelatte. Det kunne trenges etter mye gåing. Køen var så lang at den rakk gjennom hele rommet og helt ut døren i andre enden av rommet :-)
Det var så mange spennende foredrag, men en får ikke med seg alt. Mange av dem ble arrangert samtidig, noe foregikk langt fra hverandre så det ble ikke lett å henge med på alt. Vi fikk med oss showet "Hete poeter og ord som faller" på Sehesteds plass , der forfatterne (bl.a. Jan Erik Vold) hadde stilt seg opp i hvert sitt vindu i bygningene rundt, veldig kreativt og artig laget! Noe av det vi også hørte på, også dette på Sehesteds plass, var intervjuet med Arve Tellefsen, der han fortalte fra sitt liv. På bildet skimtes Arve Tellefsen så vidt på scenen i bakgrunnen.

Etter hjemkomsten var det på sin plass med en aldri så liten oversikt over alle bøkene jeg hadde kjøpt. Veldig mange på billigsalg, andre tilnærmet normalt. Veldig inspirerende og innbringende!

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)