Velkommen til
"ULFF's Limerick-sider!"
Både eksisterende medlemmer og besøkende av nettsiden til Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) inviteres med dette til litt Limerick-moro! Alle som vil være med på limerickutfordringen vår, kan sende inn sin limerick til oss. Det er lurt å lese gjennom bruksanvisningen først, for selv å kunne vurdere om du har laget en ekte limerick.

En Limerick er et dikt på fem linjer, der de to første og den siste rimer på hverandre, og linje 3 og 4 linje rimer selvstendig på hverandre. I første linje har en ofte med et stedsnavn, men dette skal visst ikke være absolutt nødvendig. Ta gjerne en titt på de innleggene som allerede er kommet, som inspirasjon! Et annet poeng er at limericks helst skal ha et overraskende og/eller morsomt sluttpoeng, som kommer frem i femte (siste) linje. Limericksjangeren er ofte kjent for å av og til oprerere "litt på kanten", men uansett er det aller beste et overraskende sluttpoeng.

De fleste i vår forening har noveller eller vanlige dikt som sitt spesialfelt - dette med limerick valgte vi å ta med som litt "moro", men absolutt ikke med hensikt å skade limerickformen på noen måte. Hensikten var å ha dette avkopling fra det vi vanligvis driver med.
De færreste av oss har skrevet noe særlig limerick tidligere. Det er bare å sende oss ditt femlinjede bidrag!

Håper vi får inn riktig mange limerick! Både ULFF's medlemmer, folk som lurer på å melde seg inn, og alle andre kan bidra. Regelen for limerick kan oppsummeres slik; En limerick er et femlinjers vers med en bestemt form og en bestemt rytme. Hvis form, rytme eller rimskjema ikke overholdes, er verset IKKE en limerick!

Så ta vår utfordring - vi venter spent! Her kan du både se på limerickbidragene vi har fått inn, og sende inn et selv!

Vi i ULFF forbeholder oss retten til å velge bort anonyme innlegg. Bidrag som er skrevet som et dikt og dermed ikke er limerick, eller dikt som kan virke sårende eller støtende på noen måte kommer ikke med. Det er ikke moro å måtte slette innsendte bidrag, og vi har hittil tatt inn flere "under tvil", Vi kommer imidlertid til å bli enda strengere på dette, da noe av vitsen med limerickformen er at den er nettopp det - streng. Men din egen limerick, hvordan er den?

Lykke til med deltakelse og inspirasjon!

Følg ULFF på

Skrive nytt bidrag?

Limerickbidrag 2016

Limerickbidrag 2015

Limerickbidrag 2014

Limerickbidrag 2009

Limerickbidrag 2008

Limerickbidrag 2007


Limerickbidrag 2006


Limerickbidrag 2005

Limerickbidrag 2004

Llimerickbidrag 2003

 

 

Limericks, limerickgjestebok, limerickbidrag, Send oss limericks! Gjestebok for limericks, Limericks, limerickgjestebok, limerickbidrag, Send oss limericks! Gjestebok for limericks
Vi minner om at tekstene på dette nettstedet omfattes av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) er all kopiering forbudt. Unntaket er kopiering av tekster du selv har skrevet. Les mer...

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)