Juleavslutning i ULFF 2014
av Gro Jeanette Nilsen
Inspirert skribent, nettopp hjemkommet etter koselig skribentprat på julebord med skribentforeningenUnge Lovende Forfatteres Forening (ULFF). Stedet var Rorbua, Aker Brygge i Oslo, datoen 16. desember. Samme prosedyren som i fjor, samme sted og faktisk nesten samme deltakere også! Det er en veldig hyggelig atmosfære på Rorbua, derfor valgte vi samme stedet som i fjor. Bildet som ble tatt har ikke verdens beste kvalitet, men det får gå.


Det var tydeligvis mange folk ute for å spise. De som serverte på restauranten hadde visst alt for mye å gjøre, og vi ventet lenge på både å få bestille, og etterpå ventet vi på maten. Da de endelig kom med juletallerkenen min hadde de glemt å putte oppi poteter, så det måtte jeg si fra om, og fikk det da, altså. Veldig hyggelig betjening, men som sagt virket de litt i overkant travle. Men maten var god, praten også!

Kveldens skribentprat gikk i alt fra skriveprosjekter og skribentforeningen ULFF, og over til julen, juletradisjoner, fortid, utdannelse, familieliv og arbeidsliv. Også ULFF-blogger ble diskutert, og vi har håp og planer om å fortsette med bloggen, også med flere medbloggere! Det meste som opptok oss som satt rundt bordet ble gjennomgått, tror jeg. Også mer personlige ting, for samhold innenfor skrivingen skaper ofte et eget bånd som ikke-skribenter kanskje ikke helt forstår seg på. Og det skal de jo ikke heller!

Som seg hør og bør på et julebord ble det delt ut noen julekort, og det ble også delt ut ULFF's spesialdesignede dokumentmappe, til de som ikke hadde fått fra før. Vi har tradisjon på litt overraskelser ved julebordene våre. I fjor var det juleboken Desember som ble delt ut.

Da vi kom ut på brygga igjen etter måltidet og etter at det var blitt mørkt ute, la vi merke til hvor utrolig flott de faktisk hadde pyntet til jul, med julelys, lykter, glitter og juletrær overalt! Det var jo ikke snø, men likevel et betydelig førjulspreg.


Den ene i gjengen på tre forlot festen etter noen timer, ettersom hun skulle tidlig på jobb onsdag morgen. Vi andre flyttet oss videre fra restauranten og over til en pub. Mona og undertegnede fra ULFF sitt styre fikk oss noe godt i glasset og enda mer skravling samt en ekstra titt på utelivet, før vi også tenkte at det hadde vært en hyggelig kveld men at det kunne vært greit å komme seg hjem i noenlunde anstendig tid :-) Og nå som kveldens referat også er skrevet, er skribentforeningen ULFF klar for juleferie!


Men før jeg avslutter helt; Husk vår pågående skrivekonkurranse! Du kan bruke hele julen om du vil, fristen er ikke før like over nyttår! Husk å lese utlysningsteksten grundig! Jeg vil oppfordre skriveglade sjeler som kunne tenkt seg et medlemskap i ULFF om å sende inn. Både eksisterende medlemmer (minus styret), og nye skribentspirer kan delta! Kanskje er nettopp ditt bidrag årets aller beste?Riktig god jul!

Årets julebord med ULFF, 2014.
(Foto:Rorbua)

Jul, juleavslutning, skrivegruppe, Rorbua, Aker Brygge, ULFF, Unge Lovende Forres Forening, skrivegruppe, Rorbua
@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)