Juleavslutning i ULFF 2013
av Gro Jeanette Nilsen
Jeg trodde jeg kjente Aker Brygge, men jeg leter litt før jeg finner Rorbua, hvor jeg skal møte de andre. Selv om vi skriver 6. desember, ser jeg ikke tegn til snø, bare litt rim her og der. I dag er det behagelig temperatur, ikke for kaldt.

Da jeg bestilte bord for en stund siden, fikk vi ikke bord før til klokken åtte, og jeg tenkte at kanskje noen syntes det var litt sent. Avtalen i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) ble derfor at vi skulle møtes i baren klokken sju først. Men når jeg ankommer Rorbua viser det seg at Mona for lengst har rigget seg til i baren. Hun har brukt tiden etter jobb til julegaveshopping, før hun ankom Rorbua. Godt anvendt tid, tenker jeg idet vi får anvist et bord.

Like etter kommer både Stein Erik og Ellen. Stein Erik er en uredd kar som ikke lar seg skremme av at flertallet er jenter i dag. Og han er en av de ivrigste deltakerne, jammen godt at han sitter i styret, for der trengs en som han!

Og så må jeg få lov til å skryte litt av Ellen som våger å kaste seg utpå og komme på vårt førjulstreff og møte oss andre for aller første gang. Utrolig flott, sånt kan jeg like!

Nå er alle på plass, men hei, måtte ikke vi vente på mat til klokken åtte? Vi får høre at om vi vil, kan vi få servering med en gang likevel. Vi er vel alle innstilt på julemeny. Det er rart med det; Er det juleavslutning, er det godt med mest mulig stemning! Og stemning, det er det så visst på Rorbua.

Bordet vårt står i en lun og trivelig krok, med litt dunkelt lys som skaper enda mer stemning, en liten rød duk og lys på bordet. Den store lampen kaster et spesielt skjær over bordet. Her er det dessuten mulig å prate hyggelig med hverandre, til forskjell fra enkelte restauranter der stemmen må heves mange hakk for å overdøve alt annet. Og å prate – det gjør vi! Her er det samtaler om skriving i alle bauger og kanter, om alt fra dikt, noveller, bokmanus og blogging. Skravlingen går i ett, har vi egentlig tid til å spise? Jo vi har det, men det er så spennende å høre om alt det de andre har å fortelle, og bli kjent med dem man ikke kjenner så godt. Det er også prat om ULFF og det å våge å komme på treff første gang, som jeg nevnte innledningsvis. Da er det en som sier at «Men det var jo en førstegang for alle!» og det er selvsagt helt riktig. Som seg hør og bør på et førjulstreff, får de fremmøtte med seg en liten julehilsen hjem.

Takk for en veldig koselig kveld til dere som deltok på julesammenkomsten vår! Kanskje ULFF besøker Rorbua en annen gang også?

Riktig god jul!

 

Endelig samlet for å feire at julen er like om hjørnet!
(Foto:Rorbua)

 

Ellen og Stein Erik
(Foto:G. Nilsen)


Gro Jeanette og Mona
(Foto:S-E Watterud)

 

 

Jul, juleavslutning, skrivegruppe, Rorbua, Aker Brygge, ULFF, Unge Lovende Forres Forening, skrivegruppe, Rorbua
@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)