Juleavslutning i ULFF 2012
av Gro Jeanette Nilsen
Jeg tar gløggen av kokeplatene idet mobilen gir lyd fra seg. Stein Erik og Loni har gått av bussen, og lurer på hvor de skal gå? Jeg åpner døren mens jeg har dem på tråden, titter ut, og vinker febrilsk til de to skikkelsene i snøføyka ser meg og vinker tilbake. Det er fordelen ved å se busstoppet fra mitt julepyntede kjøkken.

Etter gløgg og middag med tilhørende Pepsi Max og vann, går vi over til opplesning av selvskrevne tekster. Det skal vise seg at her er det flere som har jobbet siden sist.

Etter at Stein Erik har lest opp noen nye dikt, blant annet et juledikt som blir kommentert med at det hadde passet usedvanlig godt på nettsiden i disse juletider – leser Loni en novelle inspirert av ting både hun og andre er opptatt av for tiden; Hvordan vil det går med verden etter 21. desember 2012. Kommer vi i det heletatt så langt som til julaften? Gro Jeanette leser noen eldre juledikt denne dagen – diktene hun har skrevet hentes fra juleboken «Desember» som kom ut i slutten av 2010. Hun har ikke rukket å lage nye juletekster da større manus krever all oppmerksomheten hennes for tiden.

Stein Erik har med en avis vi må kikke på – jammen er han ikke avbildet og omtalt i Asker og Bærums Budstikke fra i går, da han har medvirket i en ekstern antologi. Dette må selvsagt også fotograferes, og boken det gjelder har han også med! Etter mye diskusjon om skribentlivet, foreningslivet og livet for øvrig, samt mye latter og prat, kommer vi frem til at kanskje vi skal forsøke selvutløseren på kameraet – for vi skulle da fått vært med på et felles bilde alle sammen. Selvutløseren blir utløst, bildet er helt greit det, men selvsagt skulle vi hatt en utenforstående til å ta bildet. Rett etter at disse ordene falt, ringer det på døren, der står naboen for å spørre om noe. Hun blir forespeilet livet som fotograf de to neste minuttene, og tilbudt et glass cola som betaling – eller hva med en kopp kaffe? Naboen fotograferer gjerne, men trenger verken brus eller kaffe, hun skulle bare titte innom og si god jul.

En av kommentarene som dukker opp senere på kvelden er; «Dette var jo helt utmerket, god mat og hyggelig selskap. Gleder meg til neste gang!»

Noen av bildene ser du under. Du finner enda flere bilder påUnge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) sin Facebook-side

God jul!ULFF, Unge Lovende Forfatteres Forening, Gro Jeanette Nilsen, jul, juleavslutning, Facebook, sosiale medier, Asker og Bærums Budstikke, Desember, juleantologi, julebok, skrivegruppe

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)