Juleavslutning 2003
- eller jakten på julestemningen...

av Gro Jeanette NilsenJulebordet til Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) i 2003 fant sted fredag 19. desember. Vi startet allerede klokken 13.30, og turen gikk til en restaurant i Oslo. Vi hadde ikke helt bestemt hvor vi skulle og tok det litt på sparket denne gangen, da et av alternativene våre var et sted vi har vært før. Vi bestemte oss imidlertid for å prøve noe annet denne gangen.
Noen av medlemmene var dessverre syke denne dagen, så vi var ikke mange som deltok.

Da vi var så heldige at vi hadde "privatsjåfør" deler av denne dagen, ble det til at vi tok turen til Oslo og kikket oss rundt etter et sted å spise. Fordi vi var så tidlig ute, var det ikke alle serveringssteder som hadde åpnet dørene en gang! Etterhvert tok vi sjansen på et sted, men det skulle vise seg at ingen av oss var helt fornøyd med julematen vi bestilte. Den var på en måte "ok" men ikke noe mer. Lokalet var dessuten litt for røykfyllt etter vår smak. Men da har vi lært det til en annen gang. Man kan lære mye ved å bruke "prøve og feile-metoden".

Etter middag tittet vi oss rundt og så etter et sted å gå inn og fortsette kvelden. Etter en kort tur ut i Oslos gater, (det var fremdeles kun ettermiddag) fant vi oss et sted hvor vi satte oss ned. Heller ikke her var vi helt fornøyd; hun som serverte oss var veldig hyggelig men kanskje litt ung og uerfaren, så vi ble servert "Irish Coffe'" med for lite kaffe, slik at det vi drakk mer smakte "varm alkohol" som en av oss påpekte... Da vi forsiktig ga et hint om dette fikk vi riktignok mer kaffe oppi, men likevel...


Ingen av de nevnte stedene minnet noe som helst om jul, ja bortsett fra julematen da. Men det var ikke antydning til hverken julepynt eller noe som helst "julete" for å si det sånn. Dette var noe vi la veldig merke til.

Nå hadde vi vel på en måte brukt opp kvota vår for uheldigheter, så da snudde plutselig hellet. Vi fikk fort fatt i en taxi uten noe ventetid, (vår privatsjåfør var opptatt med andre ting akkurat da), og taxisjåføren var ei jente som var både pratsom og hyggelig. Vi hadde vel fått nok av ukjente steder nå, og dro direkte opp til Kampen pub som vi har vært på en del ganger før og som nærmest er som "stampub" å regne, og der var det full jul! De hadde tydeligvis gløggaften med gratis gløgg, og på bordene sto det kurver med pepperkaker! Her var det julestjerne-blomster på bordene, og alt var veldig koselig. Så vi fikk da til slutt det vi jaktet på - julefølelsen!

 

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)