Intervjuet av
Gamle Oslo Bydelsavis!

Unge Lovende Forfatterspirer.
Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) er en forening for kreative og skriveglade sjeler under 40 år. De møtes, leser og inspirerer hverandre.

Av Mari Snekkevåg

- Jeg lider av kronisk skriveglede, sier Gro Jeanette Nilsen (35) med et smil. Hun er leder i skrivegruppen ULFF.

Gro Jeanette er en livsglad kvinne som elsker å skrive. Hun og et par andre forfatterspirer startet ULFF i oktober 2001. Ideen var at mennesker med en interesse for skriving skulle få muligheten til å dele denne med andre. Foreningen har i disse dager fått bevilget 3000 kroner i frivillige midler fra Gamle Oslo Bydel.

- Ressursene våre ligger for det meste meste på det litterære plan, så vi har dårlige med muligheter både økonomisk og når det gjelder praktiske løsninger. Derfor kommer pengene svært godt med, sier Gro Jeanette.

De har i dag møter annen hver uke hvor de leser tekstene de holder på med høyt for hverandre. På møtene gir de hverandre tilbakemeldinger, inspirerer og oppmuntrer til mer skriving. ULFF har en ungdomsgruppe og en voksengruppe. Foreningen holder på med flere prosjekter og antologier. Blant annet har ungdomsgruppa sin egen antologi. Det vil si en samling noveller med et felles tema.

Livsglede
- Jeg har alltid ønsket meg venner som deler min interesse på et seriøst plan. Det har jeg fått gjennom ULFF.
Medlemsmøtene våre i foreningen er noe jeg ser frem til. Det er kjempeinspirerende! Det er ofte vanskelig å avslutte møtene og gå hjem og legge seg fordi man har fått så mye inspirasjon, tips og gode råd. Det ender ofte med at jeg blir sittende å skrive til langt på natt, forteller Gro Jeanette.

Gro Jeanette lider av en alvorlig blødersykdom og er storforbruker av livsviktig medisin. Hun er uførestrygdet, noe som gjør at hun vet at det å ha en hobby har alt å si for å holdet motet og humøret oppe.

Hun kan fortelle at når hun lever seg inn i manuskriptene, og sine hovedpersoners liv, kan det nesten gå så langt at hun glemmer sykdom og smerte for en liten stund. I en periode har Gro Jeanette skrevet på en triologi. De to første bokmanuskriptene i trioligien anser hun for å være ferdig, og noe av det hun ønsker seg mest i verden er å få de utgitt.

- Jeg lever meg så inn i hovedpersonene mine sin verden at det er nesten som om de skulle vært barna mine. Hvis jeg sitter neddypet i dette prosjektet og for eksempel telefonen ringer, skvetter jeg skikkelig til, ler hun.

Kreativitet
Hege Danielsen (16) er ungdomskontakt i ULFF. En av hennes største interesser er å lese bøker og å skrive noveller. Hege drømmer om å bli journalist, men hun ønsker også å gi ut bøker.
- Å skrive gjør meg glad. Det er deilig å få tanker og gode ide'er på papir. Det har jeg drevet med helt siden jeg lærte å skrive som seksåring, forteller Hege.

Hun tok kontakt med ULFF etter at hun hadde sett en lapp som hang på RIMI på Vålerenga om at de ønsket seg flere ungdomsmedlemmer. Ungdommene i ULFF er blitt gode venner, og det å lese egenproduserte tekster høyt for hverandre ser ikke Hege på som noe problem.
- Vi er trygge på hverandre, og det kreative samspillet i gruppa gir meg mye.

"Fornøyd: Gro Jeanette Nilsen gleder seg over Unge Lovende Forfatteres Forening."

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)