Nostalgisk litteraturminne fra barndommen
Essay av Gro Jeanette Nilsen


Her om dagen fikk jeg overlevert et par hyggelige minner fra oppveksten min. Et familiemedlem hadde kommet over noen gamle gensere som var lagt til side for lengst. Grunnen til at de var spart på, var motivene på dem. Den ene genseren, som er mest interessant for skrivingen min, var den kortermede, mørkeblå barnetimegenseren jeg fikk tilsendt for over tretti år siden! Jeg fikk den i premie sammen med to eksemplarer av Barnetimeboka-83, da jeg var så heldig å få to dikt opplest i NRK’s Lørdagsbarnetimen som tolvåring. Det ene diktet ble også trykket i Barnetimeboka litt senere, da jeg hadde rukket å fylle tretten.

Gensermotivene var klippet ut av genserne når jeg fikk dem nå i ettertid altså. Under kan du se bildet av det utklippede motivet fra genseren. Det er jo veldig ujevnt, men det gjør ikke noe, synes jeg. Helt fint med utklipp, hele genseren trengte jeg jo ikke nå!

Dette er artig og nostalgisk! Utrolig gøy at dette har blitt tatt vare på i alle disse årene! Hvem kunne ant at jeg skulle bruke det i skribentbloggen min over tretti år senere! Men jeg er glad i sånne minner, og det vet de som kjenner meg. Moralen er; Du vet aldri hva du får bruk for en annen gang..

Og til de som nå tenker på at dette vel ikke er noe å spare på, for meg som til og med har gått på ryddekurs? Vel, på det kurset het det faktisk at du skal ikke kvitte deg med det du enten trenger eller elsker!

Jeg tar gjerne i mot ris og ros på skribentsiden min på Facebook! Husk å ev. oppgi hvilken tekst du refererer til:-) På forhånd tusen takk!@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)