Referat fra besøk av
Bjørn Esben Almaas

skrevet
av Gro Jeanette NilsenDet var en mørk og regnfull desemberkveld. Inne var det pyntet til jul, selv om julemåneden så vidt hadde begynt og julekalenderen bare viste tallet 3. Dukene var strøket og stjerna lyste i vinduet, for det var ingen hvilken som helst aften.

Et helt spesielt besøk var ventet, for vi i Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) skulle få besøk av en etablert forfatter, som til og med sa at han gledet seg til å besøke oss! I tillegg er han ung, og derfor midt i målgruppen, tenkte vi.

Vi hadde vært så heldig å få kontakt med forfatter Bjørn Esben Almaas, som sa at han gjerne ville fortelle oss litt om veien til det å bli en etablert forfatter, slik han opplevde det. Vi var sikre på at dette ville bli veldig lærerikt og at det måtte være midt i blinken for oss i skrivegruppa, og vi tok ikke feil!

Dette er nok noe av det mest spennende vi har drevet med i ULFF hittil (vi skriver altså 2003), dette var virkelig kjempeinspirerende! Almaas er tydeligvis en kjempehyggelig forfatter som er jordnær og ikke redd for å "være seg selv". Siden vi ikke var så mange tilstede denne kvelden, gikk han til og med gjerne inn på noen av de enkelte manuskriptene våre og ga oss konkrete tips og gode råd! Og dette var virkelig kjempeflott; plutselig skjønte man liksom så mye mer!

Bjørn Esben Almaas leste fra bøkene sine og fortalte litt om dem, hvordan han hadde debutert som forfatter og hvilken utrolig følelse det er. Dette var skikkelig koselig selv om vi altså ikke var så mange til stede denne kvelden.

Da forfatteren nettopp hadde gått, kom en av ULFF’s forfattervenner Arne, bare så synd at han var litt for sent ute til å delta i debatten.


Gro Jeanette Nilsen diskuterer litteratur
med Bjørn Esben Almaas.
Bjørn Esben Almaas og Linn ser på et av våre manuskripter.

@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)