Flott bloggkurs med Otters
Referert av Gro Jeanette Nilsen
Et fantastisk flott, spennende og effektivt bloggkurs av bloggeren Christine Otterstad, også kalt Otters, er over! Med det samme jeg så kurset utlyst, tenkte jeg, at dette måtte jeg virkelig prøve få med meg, og anbefale andre fra Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) om å bli med.


Bloggkurset var i Lillestrøm, for to dager siden. Jeg visste godt retningen, men så var det å finne frem inne i selve Lillestrøm, og ikke minst parkere. Kurset skulle starte klokken seks, og jeg planla å starte hjemmefra i god tid, altså rushtrafikk. Å finne frem med bil på ukjente steder og å lete etter parkering kan jeg gå og grue meg til lang tid i forveien.

Det kunne tross alt vært verre. Det kunne vært midt på vinteren, eller skikkelig regnvær. Men dagen i dag var blitt tildelt et flott høstvær. Jeg hadde lest Otters sin blogg, og lest kart på forhånd hadde jeg også. Så jo da, jeg var forberedt. Jeg skulle også møte en et annet styremedlem fra ULFF i Lillestrøm, som også skulle delta. Dette så jo virkelig lovende ut :-)

De to timene bloggkurset med Otters varte, gikk så fort at en knapt hadde tid til å trekke pusten. Jeg som kom tidlig hadde funnet fine plasser helt foran i salen. Noen snakket om at vi til sammen var 40 eller 60 personer - jeg husker ikke eksakt antall, men mange bloggere var det i hvertfall. Også noen som ikke hadde begynt å blogge ennå, men hadde planer om det. Jeg satt og noterte omtrent hele tiden. Vi hadde en liten pause midt på, men bortsett fra det var det fullt kjør, med interessant og spennende innhold. Christine Otterstad er jo en kjent blogger, og jeg synes det var fint at jeg kjente litt til bloggen hennes før kurset. Otters fortalte og forklarte, om både om grunnleggende ting og litt teknisk. Om hvordan skrive, hvor ofte, når skal man skrive og når skal man det ikke? Hun hadde svar på det meste. Noe av det visste jeg fra før, andre ting var ganske nytt (og nyttig!).

Hvis du har lurt på om kanskje et bloggkurs kunne vært interessant å gå på; Gjør det! Selv om man har blogget en stund, er det alltid ting å hente. Det kan være bittesmå detaljer du ikke har tenkt på en gang, eller større ideer. Og ikke minst kommer du til et univers fullt av bloggere, for en gangs skyld er det ikke bare deg selv og PC-en. Ikke minst for inspirasjonens skyld var dette en kraftig opptur for meg i hvertfall! Jeg fikk nye ideer for både min egen blogg og ULFF-blogger, samtidig som jeg hørte på foredraget. Innså et par ting som burde endres eller tilføres. Veldig spennende opplevelse, skal jeg si deg! Og ja, Otters kan anbefales. Gå på kurset hennes, og fremfor alt; Les bloggen hennes :-)

Etter kurset fant vi som deltok fra ULFF oss et sted i nærheten hvor vi satte oss ned for å ta en matbit. Etter så mye informasjon om blogging var vi naturlig nok ganske inspirerte, både innenfor blogg og skriving generelt, så det ble en hyggelig skribentprat. En fin avslutning på en kurskveld med Otters, et bloggkurs som svarte veldig til forventningene. Anbefales, med andre ord!


Videre lesning på ULFF-blogger:

Bloggkurs med Otters
Les mer fra bloggkursetULFF-blogger
Foto: S.E. Watterud

Jul, juleavslutning, skrivegruppe, Rorbua, Aker Brygge, ULFF, Unge Lovende Forres Forening, skrivegruppe, Rorbua
@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)